Haladj a korral, tölts fel online!

2017. február 06. 14:56 - Virág Jószaki

Nem érek rá utalni, most épp egy ajánlatot adok, gipszkarton fal árakkal / csak este esek haza, akkor már nem foglalkozom ilyenekkel / olyan messze van az a bank / sosem érek oda / nem akarok bemenni a bankba koszos munkaruhában…. ilyeneket mondtok nekünk telefonon, amikor az egyenlegetek feltöltése, vagy fel-nem-töltése a téma… Mostanában sokat gondolkoztunk azon, hogy miként könnyíthetnénk meg a dolgotokat, és így született meg az Online Fizetés Promótálása Projekt :)

Tudtátok, hogy míg BANKBA MENNI kreditfeltöltési célból rengeteg idő és adott esetben pénz, addig online, bankkártyás fizetést végrehajtani

 • INGYENES, ééés
 • az összeg AZONNAL a megfelelő helyen terem?

Tudtátok, hogy míg ÁTUTALÁSSAL fizetni pénzbe kerül, és 1-2 nap az átfutási idő (=amíg az összeg megérkezik), addig online ugyanez

 • INGYENES, ÉÉÉS
 • AZONNAL ott van a pénz, ahol kell?

Ha nem tudtátok, akkor most elmondjuk :)

És nem csak elmondjuk, hanem ennek szellemében átalakítottuk a fizetési rendszerünket is a napokban. Egyszerűbb és csinosabb lett. SŐŐŐT azt is megoldottuk, hogy el tudjátok menteni a bankkártyátokat ÉÉÉÉS ezután csak egyszer kell bepötyögni a bankkártya adataitokat és utána SOHA TÖBBÉ. NÉZZÉTEK:

payment-settings.gif

Bal oldalt kiválaszthatjátok az összeget, majd a jobb oldalon indíthatjátok el a fizetést. Miután bepipáltátok a kártya elmentését, következő fizetésnél már a gyors feltöltési felületre juttok, ahol egy gombnyomással tölthetitek fel az egyenlegeteket.

Aki idáig eljut, az attól a naptól, hogy elmentette a bankkártya-adatait, képességet szerez arra, hogy akár egy létra tetején, akár egy tetőn állva, akár egy száguldó vonat tetején egyensúlyozva (a közelgő alagút elől a fejét lekapva) fel tudja tölteni az egyenlegét, az idő hiánya többé nem akadály!

2 komment

Az építő közösség - Felkészült megrendelő – álom vagy rémálom?

2017. január 13. 12:45 - Virág Jószaki

Nemrégiben futottunk bele Az építő közösség nevű formációba, amely Bodnár György fejéből pattant ki és tapasztalataiból/munkásságából/energiáiból táplálkozik. A céljait és küldetését nagyon hasonlónak találtuk a JóSzakiéval, ezért megkértük az urat, hogy mutassa be magukat - akár Szakiként, akár Ajánlatkérőként olvassátok, nagyon érdekes lehet :)

Bodnár György:

Felkészült megrendelő – álom vagy rémálom?

- avagy: milyen is az ideális ajánlatkérő?

Néhány évvel ezelőtt egy rendezvényünkön azt fejtegettem az egyik építkezőnek, hogy az átlagos építésznek három lehetősége van, amikor valaki elé tesz kiindulásként egy kockás papírra felvázolt, meglehetősen amatőr alaprajzot.

 1. „Hát ez nagyon nem ért hozzá” – gondolja, „de kit érdekel, ő adja a pénzt, az lesz, amit ő akar.” És megvalósul a szakmailag igencsak kétséges alapötlet.
 1. „Hát ez nagyon nem ért hozzá” – gondolja, „de majd én megmondom neki, hogy is kell ezt csinálni!” És elkezd dolgozni az önmegvalósító szakember. („Mi az, hogy gondolja!” – reagált erre az építkező.  „Meg is mondja! Engem például azzal torkollt le, hogy maga nem ért hozzá, ne szóljon bele!”)
 1. Rászán (ingyen) 5-6 mérnökórát az életéből, hogy olyan szintre hozza fel a megrendelőt, hogy az később megértse (és elfogadja) a jószándékú szakmai javaslatokat.

Ön szerint milyen az „ideális” megrendelő?

Aki nem ért hozzá, és ezért mindent ráhagy a szolgáltató szakemberre?

Vagy aki felkészül, kérdez, és felelősségteljesen maga dönt?

Mi Az építő közösségnél a második változatban hiszünk. (Azzal a kiegészítéssel, hogy: felkészül, kérdez, és felelősségteljesen maga dönt – valamint pontosan megfogalmazza a feladatot, a megvalósítás részleteibe nem szól bele, a minőségi munkát elvárja és megfizeti. )

Ki ért egyet velem?

És ki fogadja el azt is, hogy ilyen vevő/megrendelő nem „terem” magától?

A felkészült megrendelőt ki kell nevelni!

Pontosan erre vállalkozott Az építő közösség lassan hét évvel ezelőtt – a házépítésre, házfelújításra készülő építkezők esetében. Írtam (írok) egy, a negyedik köteténél tartó könyvsorozatot, amely olvasmányosan és közérthetően mutatja be az építkezés folyamatát és azokat az alapelveket, melyek ismerete nélkülözhetetlen a hatékony megrendelő-szakember kommunikációhoz.

Három hetente tartunk egy egyedülálló konzultációs lehetőséget építkezőknek, felújítóknak, ahol a félkész terveket lehet tökéletesebbre csiszolni.

És (nem utolsó sorban!) szeretnénk az immáron felkészült építkezőknek abban is segíteni, hogy rátalálhassanak a tisztességes és felkészült építési szakemberekre – akik viszont jó esetben pontosan ilyen megrendelőkre várnak! 

Ezen gondolatmenet mentén találtunk egymásra a JóSzakival, és ezen gondolatmenet alapján szeretnék időről-időre írni (az építőiparból kiindulva) a megrendelők szakemberekkel kapcsolatos dilemmáiról, elvárásairól, miközben honlapunkon szívesen adok teret a szakemberek megrendelőkkel kapcsolatos dilemmáinak és elvárásainak.

Jó munkát mindenkinek!

Bodnár György

Az építő közösség alapítója2 komment

Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván neked a JóSzaki csapata!

2016. december 21. 15:19 - NVhIldi

Itt az év vége, amikor végre idő jut arra, ami igazán fontos, a családra és a pihenésre! Érdemes egy kicsit lelassítani, a szeretteinkkel lenni, kikapcsolódni és feltöltődni, hogy a pár nap pihi után új lendülettel vághassunk bele együtt a 2017-es évbe.


joszaki-xmas-tree-2016.png

 

Ügyfélszolgálatunk csak takaréklángon fog működni az ünnepi időszakban, de feltehetően most úgyis kevesebben fogjátok levelezéssel tölteni az időtöket. Ha kérdésetek van, írjatok nyugodtan, a válasz nem marad el, esetleg egy kicsit lassabban érkezik majd meg.

Nagyon boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánunk! Találkozunk 2017-ben!

 

Szólj hozzá!

Emelkedik a KATA összeghatára! avagy a NAGY KATA-VÁLTOZÁS

2016. december 19. 09:39 - NVhIldi

Hasznosnak gondoltuk, ha most, a NAGY KATA-VÁLTOZÁS előtti napokban összefoglaljuk, hogy mi is az a KATA, és hogyan változik. Megkértük a JóSzakin regisztrált egyik adótanácsadó-szakinkat, Pósa Líviát, hogy írja meg nekünk a lényeget (mi pedig átírtuk, hogy mindannyian megértsük :)))), íme tehát a tudnivalók:

Kisadózó vállalkozások tételes adója, közkedveltebb nevén a KATA

KATA = ha KATÁ-s vagy, havonta egy összegben - 50.000 forint ellenében! - letudhatod az összes, kötelezően az államnak fizetendő dolgot. Mindegy, hogy kérnek-e tőled számlát vagy sem. Számlával és számla nélkül is ugyanannyiba kerül a munka, mivel ha KATÁ-s számlát adsz, akkor sem jön rá ÁFA!!!!!!!

Ezt 2016-ban éves 6 millió forintos bevételig tehetted meg. 2017 január 1-től jelentősen NŐ ez az összeghatár!

Az új bevételi értékhatár, azaz a LÉNYEG!

A KATA bevételi értékhatára 2017. január 1-től évi 12 millió Ft. Az év közben indított vállalkozás esetében a 12 millió forintot időarányosan kell számítani (havonta 1 millió forint).

Hogy néz ki MOST a helyzet?

 • 6 millió forint bevételig nincs semmi extra teendő, figyelendő. Ennyi bevételed nyugodt szívvel lehet.
 • A 6 millió forint fölötti bevételed után 40 %-os adót kell fizetned,  (Ezt méltán nevezhetjük büntetőadónak, nem?)

Hogyan változik ez 2017. január 1.-től?

 • 8 millió forint bevételig nincs semmi extra teendő, figyelendő. Ennyi bevételed nyugodt szívvel lehet.
 • A 8 - 12 millió forint közötti bevételre már 27 %-os Áfát kell fizetned.
 • 12 millió forint fölötti bevétel után 40 %-os adót kell fizetned (ezt még mindig méltán nevezhetjük büntetőadónak, nem?).

Azaz ez szakszavakkal azt jelenti, hogy január 1-től a KATA bevételi értékhatára 12 millió forint lesz, e felett érvényes a bizonyos 40%-os “büntetőadó”.  Az alanyi áfamentesség bevételi értékhatára viszont csak 8 millió forint lesz, azaz amennyiben eléri az éves bevételed a 8 millió forintot, akkor már áfaköteles lesz a tevékenységed. Az e fölötti bevételt áfásan kell kiszámláznod, illetve a változás napjával be kell jelentkezned az általános forgalmi adó körébe (=be kell vallani és be is kell fizetni az ÁFÁ-t :()

Mivel nem kell foglalkozni, ha valaki KATÁ-zik?

 • A vállalkozói személyi jövedelemadóval, a vállalkozói osztalékalap utáni adóval, átalányadóval;
 • A társasági adóval;
 • A szociális hozzájárulási adóval, az egészségügyi hozzájárulással, a szakképzési hozzájárulással, az egészségügyi szolgáltatási járulékkal;
 • Az ÁFÁ-val, ameddig túl nem léped a bűvös, 8 millió forintos bevételi összeghatárt.

depositphotos_36811173_original1.jpg

És mivel kell foglalkoznod KATA esetén is?

 • Ha vannak alkalmazottaid, akkor az utánuk fizetendő adókkal és járulékokkal
 • A helyi iparűzési adóval
 • Az ÁFÁ-val,
  1. ha vásárolsz, ki kell fizetned, nem tudod visszaigényelni;
  2. ha eléred a bevételi limitet, akkor már csak ÁFÁ-san számlázhatsz. (8 - 12 millió közötti bevételed).

Jó, de akkor pontosan mennyit is kell fizetned havonta?

 • Ha főállású vagy, akkor havi 50.000 Ft-ot;
 • Ha nem vagy főállású, akkor havi 25.000 Ft-ot;
 • Ha főállású vagy, akkor ha akarod, fizethesz többet is, hogy több legyen a nyugdíjad. Ekkor havi 75.000 Ft-ot fizetsz.

Miért jó neked, ha befizeted a KATÁ-t?

 • Lesz TB-d;
 • Tudsz számlát adni és nem jön rá az ÁFA (de mindig rá kell írni a saját neved/pecséted alá, hogy KISADÓZÓ!!!);
 • Lesz nyugdíjad;
 • Nem kell többé félned a NAV-tól!!! Ez eleinte szokatlan lesz :)

Határidők

A KATA havi fix terhének fizetési határideje minden hónap 12-e, az értékhatár túllépése miatt keletkezett adó (azaz a büntetőadó) fizetésének határideje az adóévet követő február 25.

Mikor választhatod a KATÁT?

 • Ha egyéni vállalkozó vagy;
 • Ha egyéni céged van;
 • Olyan bt-d van, amiben nincs másik cég, mint tulajdonos;
 • Olyan közkeresti társaságod van, amiben nincs másik cég, mint tulajdonos;

Mikor NEM választhatod a KATÁT?

 • Ha az adószámod a NAV két éven belül törölte, vagy az adószám felfüggesztés alatt volt;
 • Ha ingatlan bérbeadásból vagy üzemeltetéséből volt bevételed (TEÁOR 68.20)

Milyen feltételeknek kell teljesülnie, ha KATÁ-zol?

Az állam direkt a kis vállalkozóknak találta ki ezt az adóformát - mint amilyen feltehetőleg te is vagy - és nem szeretné, ha a munkahelyen dolgozó alkalmazottak is így adóznának. Hogy ezt kiszűrje, 4 feltételt szabott, amiből ha már kettőnek megfelelsz, akkor oké vagy.

 • Az évben maximum a bevételed fele érkezhet egy megrendelőtől. Több megrendelővel is kell dolgoznod.
 • Saját eszközökkel kell dolgoznod, a kocsidat, a szerszámaidat neked kell megvenned, nem a megrendelőknek.
 • Ennek a pontnak akkor felelsz meg, ha nem kell bejárnod valahova dolgozni.
 • Az utolsó pontban akkor vagy oké, ha nem mondhatják meg neked, hogyan csináld a feladatod, azaz a magad ura vagy.

KATÁ-ra év közben is válthatsz!

Ha már működő válalkozásod van, akkor év közben is választhatod a KATÁ-t. Ilyenkor a bejelentést követő hónap első napjával lép a KATA érvénybe. Az év közbeni választásnak nem akadálya, ha az aktuális adóévre egyébként másfajta adózást választottál (az Szja tv. szerinti átalányadózást, vagy az EVA alanyiságot).

A kezdő vállalkozás az adóhatósági bejelentkezés alkalmával is választhatja a KATÁ-t. Ekkor a KATÁ-sság a nyilvántartásba vétel napjával jön létre.

KATÁ-ba belépésedet visszavonhatod!

Abban az esetben, ha még az KATÁ-sság kezdete előtt meggondolod magad, és mégsem szeretnéd ezt az adózási formát választani, a nyilatkozatot visszavonhatod.

Fontos tudni azt is, hogy az KATA megszűnésétől számított 24 hónapon belül ez az adózási forma ismételten nem választható!

Milyen adatokat kell megadnod a KATA választásakor?

A KATA indításával  egyidejűleg az alábbi adatokat kell bejelentened:

 • Neved (egyéni vállalkozó magánszemély, az egyéni cég tagja, Bt. és Kkt. esetében a társaság kisadózóként bejelentett tagja);
 • TAJ számod;
 • Nyilatkozat arról, hogy a főállású, vagy mellékállású vagy-e;
 • Nyilatkozat arról, hogy a magasabb összegű adót választod vagy nem.

Mikor nem lehetsz főállású kisadózó?

 • Ha legalább heti 36 órás munkaviszonyban állsz (több munkahely esetén össze kell számolnod az összes munkaórád!);
 • Ha kiegészítő tevékenységet folytatsz. Bővebben lásd itt: Tbj. törvény szerint kiegészítő tevékenységet folytatónak minősül:
  • Akinek külföldön van tb-je;
  • Olyan magánszemély, aki 2011. december 31-én rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra volt jogosult, vagy rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban részesül;
  • Aki másik KATÁ-s vállalkozásban főállásúnak minősül.

Mikor szűnik meg a KATA?

 • Ha úgy döntesz és bejelented, hogy a bt-dből kft-t akarsz csinálni.
 • A tagsági jogviszony kezdetének a napjával, ha a társaságba nem magánszemély tag kerül;
 • Ha lebuksz, hogy nem adtál számlát;
 • Ha lebuksz, hogy feketén foglalkoztattál valakit;
 • Ha lebuksz, hogy igazolatlan eredetű árut forgalmaztál;
 • Ha 100 ezer forint feletti adótartozást csinálsz.

Nem kell befizetned a havi fix 50.000 FT-ot

 • Ha táppénzben, baleseti táppénzben, CSED-ben, GYED-ben, GYES-ben, gyermeknevelési támogatásban vagy ápolási díjban részesülsz;
 • Ha önkéntes katonai szolgálatot teljesítesz;
 • Ha szünetelteted az egyéni vállalkozásod;
 • Vagy ha lecsuknak :)

és mindezeket legalább 30 napig...

Még egy utolsó kardinális kérdés: biztosított vagy vagy nem vagy biztosított?

Ha  főállású KATÁ-s vagy, akkor biztosítottnak minősülsz, ezért minden biztosítottnak járó ellátásra jogosult leszel!!!!. 2017. január 1-től az 50 ezer Ft tételes adó megfizetése esetén az ellátások alapja 90 ezer Ft, míg a 75 ezer Ft tételes adó megfizetése esetén az ellátások alapja 150 ezer Ft lesz.

Ha nem vagy főállású KATÁ-s, akkor  nem vagy biztosított sem, így ez alapján TB-re valamint munka nélküli segélyre sem vagy jogosult.

depositphotos_34987893_original1.jpg

Hát ennyi volt az év végi tudásterjesztő cikkünk, köszönet érte tanácsadónknak! Ha még kérdésetek lenne, kommentben válaszolunk, vagy látogassatok el egy tanácsadásra szakemberünkhöz.

Sikeres vállalkozást kívánunk nektek!

Ha még nem vagy fent a JóSzakin ITT tudsz regisztrálni.

 

10 komment

Miből lesz a cserebogár, avagy a JóSzaki sztorija

2016. december 01. 11:32 - NVhIldi

A kollégákkal nap mint nap a JóSzakin dolgozunk, valahogy mégsem tudtuk pontosan, honnan indult a cég. Interjút készítettem a tulajdonosok, megálmodók egy részével és összeállt a kép, azaz a JóSzaki sztorija a kezdetektől napjainkig.

Minden az ELTE programozó matematikus szakának ‘96-os évfolyamán kezdődött. A klasszikus történet, amikor csoporttársakból barátok, majd üzlettársak lesznek.  A tudás rendelkezésre állt, kellett viszont egy ötlet.

A JóSzaki ötlete három irányból indult. Egyik vonalon volt Ádám (Pfenninberger Ádám) és Dzsó (Pengő József Ferenc), akik az iWiW alkalmazásfejlesztő versenyén nyertek az “Egymás szemében” elnevezésű applikációval. Ez vírusként terjedt az iWiW-felhasználók között, rengetegen kezdték el használni, értékelték ismerőseiket, hatalmas sikert aratott.

20090421egymassze.jpg

A másik vonalon, a Skawa társalapítója BB (Benedek Balázs) lakásfelújításban volt, és rettentően bosszantotta, hogy nem lehet normális szakembereket találni a munkákra. Neki ugrott be először a JóSzaki ötlete. Sokat beszélt erről barátjával és üzlettársával Petivel (Faragó Péter), aki felvetette, hogy “csináljuk meg az Eltés haverokkal”. Felkeresték Tomit (Terray Tamás), aki az iMind egyik tulajdonosa volt és vele is átrágták az ötletet. Ez lett a harmadik vonal, ugyanis Tomi javaslata volt, hogy üljenek le Ádámékkal akik akkoriban már sikert értek el az “Egymás szemében”-el.

Így lett meg a kapocs az első, a második és a harmadik vonal között. Az induló beszélgetésekre, a mai JóSzaki megfogalmazására a Bambi presszó teraszán került sor.


fajl_000_1.jpeg

fajl_000.jpeg

Tomi javaslatára az “Egymás szemében”-be bekerült egy kérdés: Szerinted XY jó szakember? Aki itt 4-es feletti átlagot ért el, annak felajánlotta a rendszer a regisztrációt a JóSzakira. Az app kezdetben csak iWiW-en belül működött, de kb. fél év alatt kiderült, hogy szakembereket nem közösségi oldalakon keresünk, így 2011-ben kiköltözött az oldal a webre, hogy mindenki számára elérhető legyen. Használata kezdetben teljesen ingyenes volt. Ingyen lehetett regisztrálni és az ajánlatok közvetítéséért sem kellett fizetni.

A Skawa teremtette meg az anyagi feltételeket a projekt elindulásához, az iMind többnyire fejlesztői munkát tett bele. Együtt dolgoztak azon, hogy lehetőségük legyen indulni egy EU-s támogatású magyar K+F pályázaton, mely lehetőséget teremtett a további fejlesztésekre. A pályázat éveken keresztül adott biztos hátteret a csapatnak, amiért nagyon hálásak az Európai Úniónak. A tulajdonosok rengeteg személyes munkát tettek bele a projektbe.

Ádám látott talán a legtöbbet a dologban, ott is hagyta addigi munkahelyét, hogy figyelme egy irányba koncentrálódhasson, és elkezdhessen nőni a projekt.

A rendszer sajátossága abban rejlett, hogy a szakembereket értékelni lehetett az adatlapjukon, és bár nem a saját ismerőseink értékeléseit láttuk, mint ahogy azt az eredeti iWiW-es ötlet tartalmazta, de a fényképes, névvel ellátott értékelések bizalmat ébresztettek a leendő megbízókban, segítettek a választásban.

A webes megjelenés után egyre több regisztrált lett, ami köszönhető volt többek között annak is, hogy sok figyelmet és munkát szenteltek a SEO-nak.

2012-ben eljött az a pillanat, amikor a beletett tulajdonosi munka nem volt elég az életben maradáshoz, bevételt kellett termelni, így bevezették a kredit rendszert, azaz fizetőssé tették a szolgáltatást (Kreditrendszer: a felnőttkor kezdete). Innentől kezdve minden ajánlatkérésért 300, majd a munkáért további 1000 kreditet vontak le. (1 kredit = 1 Ft). Ekkor már 8000 felett volt a regisztrált tagok száma. A közvetlen elérhetőségek ezután már nem voltak láthatóak a szakembereknél, csak a rendszeren keresztül lehetett kapcsolatba lépni velük, mint a Vateránál. Ez elősegítette a méréseket. A fejlesztők rengeteg új információhoz juthattak mind az ajánlatkérők, mind a szakemberek szokásairól és ezekhez alkalmazkodva, ezeket figyelembe véve tudták és tudják a mai napig a rendszert az igényeknek és a piac elvárásainak megfelelően alakítani. A fizetős rendszer bevezetése lehetővé tette, hogy a csapat bővüljön. Kezdetben fejlesztőkkel egészültek ki, majd az ügyfélszolgálat is egyre nagyobb szerepet kapott.

Klasszikus marketing eszközöket a projekt keretén belül nem alkalmaztak sem az elején, sem ma. Meglátásuk az volt, hogy  „van valamink, ami jó, talán jobb is mint az összes többi jelenlévő, de még messze nem az igazi”. Az irreálisan drága klasszikus eszközök használata helyett ma az inbound marketingre koncentrálnak, aminek a hatása igaz, hogy jóval lassabban jelentkezik, de hatékonyabb és hosszabb távra szól. Ennek a stratégiának az első megtestesítője az Árkalauz projekt, ami a SEO eszközöket kihasználva vonzza be az ajánlatkérőket az oldalra. Például ha valaki szobafestés kapcsán szeretne tájékozottabb lenni, akkor keresés eredményeként könnyen eljuthat arra az oldalra, ahol minden információt megtalálhat a témában. A terv az, hogy a legnépszerűbb szakmákra elkészüljön az ehhez hasonló tartalom, mely egyértelműen szolgálja a szakember és az ajánlatkérő érdekét is.

Emellett egyre több vendégposzt írásra is felkérik a csapatot, ami egyrészt a fent részletezett dolgok hatása, másrészt a sajátos működésé és felépítésé is.

A sajátos működés alatt azt értem, hogy a JóSzaki csapata nem úgy működik, mint egy átlagos mai vállalkozás, itt Holacracy van (azaz alakul), ami egy nagyon sajátos szervezet-menedzselési rendszer. Röviden ez annyit jelent, hogy itt nincsenek kiosztott feladatok, határidők, sanyargató főnökök. Viszont van küldetés tudat, self-management, közös döntéshozatal, egyenes kommunikáció és csapat tagok, akik szeretik azt, amit csinálnak.

A tulajdonosok közül Ádám az, aki a mindennapi munkában is benne maradt, a többiekhez bármikor lehet fordulni egy jó ötletért, de a hétköznapoknak nem részesei a cég életének. Ádám sajátos gondolkodása a cégkultúráról és a menedzsmentről eredményezte azt, hogy a köré gyűlt csapattagok hasonló szemlélettel rendelkeznek és önállóan, saját feladatot megtalálva (az ötlettől a megvalósításig) dolgoznak. Teszik mindezt úgy, hogy bármikor lehet a kérdésekről beszélgetni, tanácsot kérni, de a megoldást végül mindenkinek magának kell megtalálnia és elérnie, hogy az meg tudjon valósulni. A csapatban nem csak a szaktudás számít. Hiszen lehet valaki jó abban, amit megtanult, ha nem élvezi a munkát, amit végez, nem lesz hatékony. Ehhez azonban az kell, hogy a személyisége is elismerésre találjon és jól érezze magát a közegben, ahol dolgozik. Mivel többnyire távmunkában dolgozik a csapat, rituálévá vált, hogy évente két alkalommal tartanak “elvonulást”, ahol először a “csapat” majd a tulajdonosok bevonásával beszélgetnek az elmúlt időszakról és gondolkodnak együtt a következő fél évről. Arról, hogy azt hogyan lehetne a leghatékonyabban eltölteni, milyen feladatokra kellene fókuszálni.

img_0409.JPG

Összességében a JóSzaki egy nagyon különleges szervezetté nőtte ki magát, amiben a csapattagok nem titkolt küldetése: “Kölcsönös bizalmon és emberséges együttműködésen alapuló szakember kultúra építése Magyarországon.”

100%-osan hiszik, hogy ha hűek maradnak a küldetésükhöz és nem a profit termelést tűzik ki elsődleges célul - habár azt is megtartják egy szempontnak -, akkor jobbá lehet tenni ezt a kényes “szakember kereső” piacot.

imag4702.jpg

Szólj hozzá!