111 ötlet raklapokból az otthonodba, amit mindenki irigyelni fog!

2018. január 07. 15:41 - mokuspanna

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a raklapokból készült kerti bútorokkal, aminek nagy sikere volt, így a mostani szuper gyűjteményünk főszereplői a beltéri raklapbútorok és -kiegészítők. Már a gondolat is inspiráló, hogy a majdnem szemétből alkothatunk vagy készíttethetünk ügyes asztalosokkal valami igazán újat és egyedit. Ja, és még hasznos is lesz, szóval csúcs! Ugye? 
raklap_jelolesek_biztonsagos_hasznalat.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így lehetsz te a szakemberek álma: a tökéletes megrendelő!

2017. október 30. 16:55 - Virág Jószaki

Te meg vagy elégedve a szakik munkájával? És ők veled? Tuti, hogy neked is volt már sok jó és valószínűleg néhány rossz tapasztalatod is különböző szakemberekkel. Ezeknek az esetek legnagyobb részében a rossz vagy hiányos kommunikáció az oka, de ha mélyebbre ásunk, millió dolog lehet még, amitől félrecsúszhat egy-egy ilyen kapcsolat. Most azt nézzük meg, hogy mit tehetsz te, mint megrendelő azért, hogy "Minden jó, ha vége jó!" érzéssel búcsúzhassatok egymástól a munka végén.

szaki_megrendelo_kapcsolat.jpg

Tovább
1 komment

Így tárolj okosan, ha alacsony a belmagasság!

2017. szeptember 15. 09:41 - mokuspeti

Abban szerintem mind egyetértünk, hogy térből sosem elég. Bárkit is kérdeznék meg arról, hogy "ha egy varázspálcasuhintással kapna még egy szobát, akkor élne-e a lehetőséggel vagy sem", gyanítom az igenek győznének.

A nagy belmagasságú lakásoknál ilyenkor kerül megfontolásra a galéria építése, aminek köszönhetően nemcsak plusz négyzetméterekhez jutunk, de tárolóhelyből is több lesz. No de, mit csináljanak azok, akiknek a belmagasságuk csak 2 és 3 méter között van, de nem akarnak annyi szekrényt a szobába, mint amennyi egy bútorraktárban van?

Tovább
2 komment

47 ötlet a klíma kültéri egységének villámgyors elrejtéséhez

2017. szeptember 04. 19:52 - mokuspeti

Vannak szükséges és vannak szép dolgok. A kettő viszont ritkán vág egybe, de jó hír, hogy mindig lehet a helyzeten javítani. Na, pontosan ez a helyzet a klíma kültéri egységénél is, ami az erkélyedre került.

klima-kulteri-elrejtes.png

Egyrészt szeretném meghálálni neked, hogy vállaltad az áldozatot és az erkélyedre tetetted a kültérit (ahogy az szabályos) és nem csak a homlokzatra, ahol igazán ronda látvány. Pedig senki sem mond le jószívvel az erkélyének egy jelentős részéről. Úgyhogy az én szememben te már hős vagy! :)

Másrészt, gondoltam gyűjtök neked is ötleteket, amivel az áldozatunk némileg csökkenthető és szabálykövetőek és elégedettek is lehetünk egyszerre.

47 ötlet a klíma kültéri egységének elrejtéséhez

 

Itt pedig megnézheted JóSzaki pinterest-jén az összes többi ötletet.

Mit szól hozzá a klímás?

Nekem is ez volt az első kérdésem, úgyhogy fel is hívtam. Azt mondta, hogy nyugodtan becsomagolhatjuk, több ügyfele már meg is tette, de figyeljünk oda pár dologra:

  • hátul legalább egy ökölnyi hely maradjon a klíma és a rács között
  • az eleje pedig legyen rácsos vagy réses, de mindenképp olyan, amin kereszül ki tudja fújni a levegőt

Azaz annyi a fontos, hogy hátul be tudja szívni a levegőt, elül meg kifújni. Ha ezt nem hagyjuk neki, akkor le fog romlani a hatásfoka, az meg nem cél úgyhogy figyeljünk oda, hogy tudjon továbbra is levegőzni.

Hogyan lesz nekem ilyen klímaeltakaró megoldásom?

Ilyet asztalossal tudsz csináltatni. Válaszd ki a fotót és a kép linkjével, meg a méretekkel kérj árajánlatot a JóSzaki rendszerén egyszerre egy tucat asztalostól költség- és kötelezettségmentesen, cserébe gyorsan pontos árakhoz jutsz

képek: pinterest

9 komment
Címkék: fa klíma asztalos