Így tárolj okosan, ha alacsony a belmagasság!

2017. szeptember 15. 09:41 - mokuspeti

Abban szerintem mind egyetértünk, hogy térből sosem elég. Bárkit is kérdeznék meg arról, hogy "ha egy varázspálcasuhintással kapna még egy szobát, akkor élne-e a lehetőséggel vagy sem", gyanítom az igenek győznének.

A nagy belmagasságú lakásoknál ilyenkor kerül megfontolásra a galéria építése, aminek köszönhetően nemcsak plusz négyzetméterekhez jutunk, de tárolóhelyből is több lesz. No de, mit csináljanak azok, akiknek a belmagasságuk csak 2 és 3 méter között van, de nem akarnak annyi szekrényt a szobába, mint amennyi egy bútorraktárban van?

7 különleges dobogó, ami kis belmagasságú lakásokba is tökéletes

Nos, a normál belmagasságosoknak lehet jó megoldás a padlóban való tárolás. Ilyenkor 1-2 lépcsőfokkal megemeljük a szoba padlóját. Ez azért jó, mert így még nem verjük be a fejünket a plafonba, de jelentős köbméter tárolóhelyet kapunk.

Egy 12 négyzetméteres szoba esetében, ha csak 40 centiméterrel megemeljük a padlót, akkor 4,8 köbméter új tárolóhelyhez jutunk. Ha levonjuk a faszerkezetet, meg azt, hogy nem lehet minden millimétert kihasználni, még mindig 4 új köbméter áll a rendelkezésünkre, ami nem elhanyagolható. De lehet a 40 cm feleslegesen sok is  (és nem is 2 lépcsőfok).

Mik az előnyei a dobogónak?

  • Átlagos belmagasságú lakásokba is megvalósítható.
  • Rengeteg új tárolóhelyet ad.
  • Ha az ágyat rejtjük el benne, akkor 4-5 négyzetmétert is felszabadítunk vele, amit használhatunk másra.
  • Kiemelhetünk vele társalgós, ülőgarnitúrás részt.
  • Könnyen és olcsón új helyekre vezettethetjük el a konnektorokat, mert a vezetékek futhatnak az álpadló alatt.

Mik a hátrányai a dobogós szobának?

  • Lesznek lépcsők a szobában.
  • A padlóban nem kényelmes mindennapi dolgokat, például ruhát tárolni, mert hajolgatni kell hozzá.
  • Ha radiátor van az útban, akkor pluszköltség áthelyezni.

Néhány inspiráló ötlet a dobogóhoz:

 Te megemelnéd a padlót egy picit, hogy az így nyert helyet tárolásra felhasználd?

Tetszik az ötlet, hogy dobogót építtess a szobádba, de nem tudod, hogy ki csinál ilyet, vagy hogy mennyiért? Akkor a JóSzakit neked találták ki, mert csak le kell írnod itt, ezen az oldalon, hogy mit szeretnél, és a többit a már intézzük is!

Azaz eljuttatjuk az ajánlatkérésedet azoknak az asztalosoknak, akik foglalkoznak ilyennel, ők meg árajánlatot fognak neked adni. Mindezt költség- és kötelezettségmentesen. Azért ez elég cool, nem? 

fotók: pinterest

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.15. 19:36:41

Határozottan tetszenek a képeken látható megoldások. Egyetlen fenntartásom csak az, vajon mennyire vannak ezek a tárolóhelyek kitéve a pornak, hiszen az ajtajuk ill. fedelük a padló szintjén van ill. maga a padló.

videki gyerek 2017.09.15. 23:36:51

Esszeru, de kisse bizar, egy ilyen masodik padlot kialakitani. Es akkor ott gyujteni a szemetet, koszt, kacatokat.
süti beállítások módosítása