7 legjobb ötlet a lépcső alatti tér kihasználására (+42 kép)

2018. március 05. 12:56 - mokuspeti

lepcso-alatti-ter.png

Sokan azt hisszük, hogy a lépcső alatti tér kihasználása lehetetlen feladat, pedig nagyobbat nem is tévedhetnénk, hiszen ez közel sem egy olyan holttér, mint azt elsőre gondolnánk. Több olyan dologra is kiválóan alkalmas a lépcső alatti tér, amire nem is tippelnénk és olyan ötletek is vannak, amiért nem kell a vesénket sem az illegális szervkereskedelmi piacon sebtibe meghirdetnünk. Lássuk!

1. Építtessünk borvitrint!

Asztalossal csináltathatunk látványos borvitrint, ami így még praktikus is. Én nem vagyok ugyan nagy boros és nincs 200 palackos gyűjteményem sem, de ha lenne, akkor elkondolkodnék rajta, hogy, hogy egy ilyen központi helyre költöztessem őket. Vagy pont, hogy nem jó hely nekik?!

2. Legyen a kutyának is kutyaszobája!

A lépcső alatti tér kihasználásának másik remek példája az, hogy ha a családtagként szeretett ebtársunk is kap egy saját szobát. Asztalossal könnyen kivitelezhető és nem nagy költség egy ilyen megoldás. Cserébe kapunk egy hálás kutyát és az ő mindent elsöprő szeretetét.

3. Csináljunk helyet a könyveinknek!

Könyvet kidobni bűn. Tárolni viszont kihívás. Pláne ha igazi könyvmolyok vagyunk. Én már egy ideje igyekszem mindent digitálisan megvenni, de még így is sok a könyv. A lépcső alatti tér viszont egy olyan hely, ahol a könyveink gyorsan otthonra találhatnak és még jól is néznek ki. Igen, ha ez az ötlet tetszik, akkor itt is asztalosra lesz szükséged.

4. Szekrénybél sosem elég!

Én nem tudom, hogy hogyan, de ha a szekrényeim összkapacitása 10 egység, akkor cuccból nekem mindig 11 egység van. És ha veszek egy új szekrényt, hogy legyen helye annak az 1 szekrény nélkül maradt egységnek, akkor hipphopp és megint új cuccok maradtak hely nélkül. Na ebben a vesszőfutásban segíthet egy lépcső alatti beépített szekrény. Talán nem is véletlen, hogy ez egy népszerű megoldás, ugyanis szekrényből tényleg sosem elég. Beépített szekrényhez asztalosra lesz szükségünk.

5. Csináltass mosókonyhát!

A fürdőben helyet foglaló mosó-, és szárítógép például remekül eléldegél a lépcső alatt is. Ezzel pedig helyet hagy a fürdőben nekünk, ami valljuk be, kedves tőle. Ha szép a gépünk, akkor lehet nyitott is, de el lehet szekrényezni a gépeket, én már élőben is láttam ezt a megoldást. Itt asztaloson kívül már vizesre és villanyszerelőre is szükségünk lesz, ugyanis itt el kell juttatni a lépcső alá a mosógépnek a vizet, a csatornát és az áramot. Cserébe a nagyobb átalakításért jutalmul egy mosókonyhácskánk lesz. 

6. Irodát a lépcső alá!

A lépcső alatti tér tipikusan olyan hely, ahol nem lehet felállni. Így pedig máris elveszett a lehetőség, hogy ugrálószobaként hasznosítsuk. Viszont olyan hely ahova kényelmesen oda lehet ülni. Ezért egy íróasztalnak remek hely. Nekünk meg, hogy egy mini irodát alakítsunk ki. Asztalos segít nekünk megtervezni is, hogy a legjobban kihasználhassuk a rendelkezésre álló helyet.

7. Legyen kis olvasósarkunk!

Remek megoldás lehet, ha szeretjük a körbeölelős kuckós helyeket. Kellemes olvasófénnyel elbújni, de semmi esetre sem kivonulni a világból. Igazi kis safe place a lakás közepén. Asztalos kell hozzá és egy pihe puha szivacs valami nagyon finom anyaggal. Te bepocolnál?

Dönts bárhogy is, egy már biztos: nem igaz, hogy a lépcső alatti tér egy holttér lenne. Igenis számtalan lehetőségünk van, hogy igazi csodát varázsoljunk oda.

Tehát válassz egy ötletet a lépcső alá, és keress hozzá letesztelt asztalost a JóSzaki oldalán, hogy ne érjen meglepetés, csakis pozitív! :)

képek: pinterest.com

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sequoyah 2018.03.05. 18:00:37

Komolyan nincs a listan, hogy koltoztessuk be Harry Pottert? Vagy ha nincs keznel, barmelyik orokbefogadott vagy legkevesbe szeretett gyerekunket...

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2018.03.05. 20:56:53

Az asztalosok folyamatos emlegetése némelyik ötlet kapcsán kissé szórakoztató, könyvespolc, olvasó sarok, dolgozó szerintem minimális szerszámkészlettel hozható saját kezűleg is. Amúgy ügyes ötletek, aborvitrin furcsán specifikus, akármilyen más vitrin (vasútmodellnek, nagymama porcelánjának, lemezgyűjteménynek) befér oda ennyi erővel.

kvp 2018.03.06. 13:18:54

" aborvitrin furcsán specifikus, akármilyen más vitrin (vasútmodellnek, nagymama porcelánjának, lemezgyűjteménynek) befér oda ennyi erővel."
A borvitrinek valojaban legkondicionalt bortarolok es egy uvegfalu hutogep sajat belso vilagitassal eleg specifikus dolog tud lenni. Arra jo, hogy latszodjon a penz, de a boroknak meg igy is sokkal rosszabb mint egy sima pince, ahol legalabb feny nem eri oket az ido nagyobbik reszeben.

A mosokonyha akkor jo, ha a kerdeses lepcso pont nem egy szep szonyeggel burkolt bejarati resz mellett vagy a nappaliban van, de a pinceben tenyleg be lehet tolni a lepcso ala a mosogepet. A fotok egyebkent kivetel nelkul amerikaiak, ott inkabb jellemzo a kulon szaritogep vagy a dupla mosogepes felallas.

A trivialis megoldas egyebkent a szekreny, de nem ezek a tulbonyolitott valtozatok, hanem a sima pakolos polcos megoldas, opcionalis ajtokkal.

ps: Az asztalost valoszinuleg azert emlegeti mindenhol, mert egy modularis ikea-s szekrenyrendszer nem lenne eleg elegans, raadasul a legtobb embertol akit tenyleg erint a problema nem varhatjuk el, hogy barmit sajat kezuleg kepes legyen osszerakni.

Faby 2018.03.06. 15:51:16

Én pl ha lenne lépcsőm (de nincs, hál istennek, járkáljon emeletre akinek 7 anyja van), a házi info központot tenném oda. Router, riasztóközpont, NAS, kameraszerver, szünetmentes mehetne egy ajtó mögé, és meg van oldva. Persze ehhez meg kell tervezni a belső hálózatot, ki kell alakítani a vezetékezésnek a helyet, de ezt új építésnél vagy felújításnál meg lehet oldani könnyen. Utólag is megy, csak akkor egy kicsit nehezebb és több kompromisszummal jár.

Amúgy meg én a szekrényekre szavazok, de vicces, hogy egy sima polc-ajtó kombóhoz is asztalos kelljen. Lemér-tervez-lapszabászatban megrendel-összerak, oszt csókolom. Jóhogynem már egy villanyégő kicseréléséhez is villanyszerelőt hívunk...
süti beállítások módosítása